چگونه بوتیک خود را راه اندازی کنیم؟
کسب و کارهای کوچک بزرگترین جامعه تجاری کشور هستند.بوتیک ها و سایرخرده فروشی های لباس تعداد قابل توجهی از این جامعه را تشکیل می دهند.بوتیک ها نسبت به برندها و رقبای بزرگشان که اکثرا فروشگاه های زنجیره ای هستند یک برتری ویژه ای دارند و آن هم اینکه میتوانند در منطقه ای که حضور دارند خدمات شخصیسازیشده به مشتریان ارائه دهند
اگر شما هم علاقه مند به راه اندازی کسب و کار خودتان در قالب یک بوتیک هستید,با داشتن سرمایه حداقلی برای راه اندازی یک کسب و کار و علاقه و تخصص در زمینه مد و کمی هوش تجاری، باید هر چه سریعتر بوتیک خود را راه اندازی کنید
در ادامه گام به گام مراحل کلیدی برای راه اندازی یک کسب و کار بوتیک را با هم پیش میبریم
1-مخاطب هدف خود را پیدا کنید.
داشتن مخاطب هدف می تواند به شما کمک کند در یک بازار رقابتی,نسبت به دیگر رقبا متمایز شوید چرا که مشتریان قبل از خرید شما را با دیگران مقایسه میکنند و اگر مخاطب خود را تعریف نکنید در نظر مشتری برای مقایسه قرار نخواهید گرفت.
اما همانطور که جایگاه خود را در بازار تعریف میکنید ، به ارزش های خود فکر کنید و مشتریان و بازار انتخابی خود را بشناسید. رقبای شما چه چیزی ارائه می دهند؟ قیمت آنها چقدر است؟ آنها چگونه کسب و کار خود را بازاریابی می کنند؟ از پاسخ به این سوال ها برای ایجاد یک مفهوم تجاری برای خود استفاده کنید تا جایگاهی منحصر به فرد و معنادار در بازار داشته باشید
2-برند سازی کنید.
برند شما باید با مشتری ارتباط برقرار کند,احساس او را درگیر کند و به راحتی توسط آنها شناسایی شود.مشتریان شما باید از هنگام ورود به فروشگاه شما یا دیدن وب سایت,شبکه های اجتماعی و هر چیزی که رد و نشانی از شما داشته باشد مثل لوگو و کیسه های خرید و ... با برند شما ارتباط برقرار کند
همانطور که برند خود را می سازید، به ماموریت کسب و کار خود، جایگاه و مشتریان خود فکر کنید. مثلا برند فروشگاه لباس کودک با یک برند لباس زنانه کاملاً متفاوت است.
3-طرح کسب و کار بوتیک خود را بنویسید.
شما در یک بازار رقابتی قرار خواهید گرفت بنابراین در این شرایط حفظ سرمایه اولویت اصلی است.برای اینکه بتوانید تامین مالی کسب و کار خود را تضمین کنید وهمچنین برنامه فروش، بازاریابی، شرح وظیفه کارکنان و استراتژی رقابتی خود را بدانید لازم است که این طرح را قبل از اجرا (ترجیحا توسط کارشناس) تنظیم کنید.
در اینجا یک طرح کلی پیشنهادی برای کسب و کار بوتیک شما را آورده ایم:
خلاصه اجرایی: مروری کوتاه بر کسب و کار شما و دلیل موفقیت آن
توضیحات بوتیک: اطلاعات دقیقی در مورد کسب و کار و مزیت رقابتی شما
شرح محصول: تهیه لیستی از محصولات فروشگاه لباس و ویژگی های آنها را توضیح دهید،.
سازمان دهی و مدیریت کردن: تعیین ساختار و نحوه ی مدیریت مجموعه
تحلیل بازار: تعیین چشم انداز و اهداف سالیانه بوتیک
برنامه تامین مالی: شرحی از نیازهای مالی,صورت های مالی دقیق و تجزیه و تحلیل آن
استراتژی بازاریابی: تعیین جایگاه فروش و بازاریابی در طرح کسب و کار شما و اقداماتی جهت ارتقای کسب و کار خود
3-یک ساختار تجاری(شرکت) را برای بوتیک خود انتخاب کنید.
ساختار کسب و کاری که برای بوتیک خود انتخاب می کنید بر روی فعالیت های روزانه، مالیات ها و میزان ریسکی که می خواهید با دارایی های شخصی خود متحمل شوید، تأثیر می گذارد. ساختاری را انتخاب کنید که بین حمایت ها و مزایای قانونی تعادل داشنه باشد.
مثلا اینکه شما میخواهید مجموعه تان سهامی خاص باشد یا مسئولیت محدود!
برای اطلاعات بیشتر در مورد ساختار بنگاه های تجاری و مقایسه انواع شرکت ها این قسمت را بخوانید.
4-نام تجاری را انتخاب کنید.
نامگذاری بوتیک شما ممکن است آنقدرها هم که فکر می کنید ساده نباشد. سعی کنید نام آن کوتاه، آسان برای به خاطر سپردن و قادر به جلب توجه باشد.
برای انتخاب نام بوتیک خود میتوانید از لیست پیشنهادی نام های تجاری استفاده کنید
5-یک حساب بانکی تجاری باز کنید.
یک حساب تجاری برای بوتیک خود باز کنید و حساب شخصی خود را از حساب تجاری مجموعه جدا کنید. این کار باعث میشود پیگیری ها و محاسبات مالی بوتیک خودرا بهتر مدیریت کنید
همچنین حساب های تجاری به علت گردش مالی بالاتری که نسبت به حساب های شخصی دارند,برای شما اعتبار ایجاد میکند و در ادامه میتوانید از این اعتبار در قالب خدمات بانکی (مثل وام) بهره مند شوید
6-بوتیک خود را حتما بیمه کنید.
اجناس موجود در بوتیک تان,سرمایه شما هستند,با توجه به آمار بالا آتش سوزی در بوتیک ها لازم است حتما قبل از راه اندازی بوتیک خود را بیمه کنید
7-بازاریابی را شروع کنید.
راه های زیادی برای بازاریابی بوتیک شما وجود دارد. طرح کسب و کار خود را دوباره مرور کنید و استراتژی بازاریابی خود را با بازار هدف خود مطابقت دهید.
مثلا برای بوتیک خود یک وب سایت یا اکانت اینستاگرام بسازید و متناسب با بازار هدف خود ازهشتگ ها و موتور های جست و جو (google) برای توسعه بازار خود کمک بگیرید
8-هزینه افتتاح یک بوتیک لباس چقدر است؟
عدد دقیقی را نمیتوان برای راه اندازه بوتیک اعلام کرد.این عدد بستگی به محل کسب و کار شما، کالاهایی که می فروشید، هزینه بازاریابی شما و ... دارد.
برای محاسبه هزینه واقعی، در نظر بگیرید که چقدر پول برای خرید اجناس، پرداخت اجاره، بیمه،هزینه فعالیت های بازاریابی، تجهیز و تزئین فروشگاه وحقوق و دستمزد نیاز دارید.
9-سودآوری کسب و کار بوتیک لباس چقدر است؟
حاشیه سود ناخالص در کسب و کار خرده فروشی پوشاک حدود 50 درصد است. اما عددی که واقعاً اهمیت دارد حاشیه سود خالص است. این عددی است که پس از کسر تمام هزینه های انجام تجارت (مالیات، صورتحساب، موجودی، حقوق و دستمزد و غیره) به آن می رسید. به طور معمول، این عدد بین 10 تا 20 درصد در نوسان است.
10-تامین کنندگان لباس را از کجا پیدا کنم؟
شما از طریق وب سایت و شبکه های اجتماعی میتوانید تامین کننده ها را پیدا کنید
همچنین حضور در نمایشگاههای تجاری باعث می شود تا بتوانید با فروشندگان در صنعت خردهفرتامین کنندگان ملاقات کنید، محصولات آنها را نمونهگیری کنید و شبکهسازی کنید.
11-چگونه محصولات بوتیک را قیمت گذاری کنم؟
بوتیک ها معمولاً با استفاده از روش معمولی قیمت گذاری میکنند که در آن قیمت عمده فروشی را در 2 یا 2.5 ضرب می کنید تا مالیات و اجاره و دیگر هزینه ها را پوشش دهد. به عنوان مثال، اگر طیف وسیعی از لباس ها را به صورت عمده به قیمت 200هزار تومان برای هر لباس خریداری کنید، قیمت خرده فروشی آن بین 400 تا 450 هزارتومان خواهد بود.
همچنین میتوانید به عنوان مشتری با دیگر هم صنف های خود تماس بگیرید و با استعلام قیمت از چند فروشگاه به عدد میانگین برای فروش برسید.
منبع:alphawear.ir