سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شرکت خودرو سازی هیوندای ،از 1947

نظر

آیا شما از تاریخچه هیوندای چیزی می‌دانید؟ غیر از کشورهای معروف، شناخته‌شده و قدیمی در صنعت خودروسازی دنیا چند سالی است کشورهای جدید به‌خصوص در شرق آسیا نه‌تنها نامی برای خود دست و پا کرده‌اند، بلکه گوی سبقت را از رقبا نیز ربوده‌اند. از تویوتای ژاپن که در سال‌های گذشته عنوان بهترین برند خودروسازی را به خود اختصاص داده است تا شرکت «هیوندای موتور» کره جنوبی که امروز در این رده‌بندی در جایگاه سوم قرار دارد!

دفتر مرکزی هیوندای در شهر سئول قرار دارد. این شرکت در آخرین حرکت‌های خود با خرید بخش بزرگی از سهام گروه «کیا موتورز» و گروه تولیدی «لونیک» هر دو را به‌عنوان زیرمجموعه خود قرار داده است و اکنون این 3 گروه با نام تجاری «گروه هیوندای موتور» فعالیت دارد.

شرکت هیوندای بزرگ‌ترین تأسیسات تولیدی خودروسازی را در کره جنوبی دارد و با حدود 75 هزار نیروی کاری در بیش از 190 کشور جهان، تولید و فروش محصولاتش به‌طور میانگین به بیش از 1 میلیون و 600 هزار دستگاه در سال می‌رسد.

در مطلب زیر نگاهی به تاریخچه هیوندای و موفقیت‌ها و افتخارات آن در دهه‌های مختلف خواهیم انداخت.

 

خودرو هیوندای

تأسیس و تولیدات اولیه شرکت هیوندای

یک مهندس به‌نام «چانگ جو یانگ» در سال 1947 یک شرکت ساخت و ساز صنعتی ساختمانی با هدف فراهم‌کردن و ساخت سازه‌های فولادی و همچنین کمک در صنعت کشتی‌سازی به نام «گروه تولیدی هیوندای» را تأسیس کرد. تا حدود 20 سال این کارخانه زیرنظر دولت به پشتیبانی از تولیدات صنعتی و الکترونیکی ادامه داد، تا اینکه در سال 1967 بخش خودروسازی شرکت تأسیس شد.

اولین محصولی را که این گروه ساخت و مونتاژ کرد، مدل «فورد کورتینا» بود که از طریق همکاری با کمپانی فورد صورت گرفت، اما به‌طور کامل در کره جنوبی ساخته شد. بعد از این حرکت، آن‌ها مدیرعامل سابق کارخانه خودروسازی انگلیسی «لیلاند» یعنی «جرج ترنبول» را استخدام کردند. لیلاند در اولین حرکت 5 نفر از مهندسان برجسته انگلیسی را به هیوندای آورد. 2 مهندس فنی، 1 طراح بدنه، 1 مهندس شاسی و 1 مهندس ارشد این گروه 5 نفره را تشکیل می‌دادند.

 

خودرو هیوندای

تاریخچه هیوندای از سال 1975 پررنگ‌تر شد و هیوندای به‌طور رسمی با معرفی اولین ماشین این شرکت با نام «پونی» شکل گرفت. طراحی این مدل از ماشین‌های ایتالیایی و تکنولوژی پیشرانه آن از میتسوبیشی وام گرفته شده بود. همین اولین محصول تولیدشده جزء اولین موفقیت‌های هیوندای است و به اکوادور، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ صادر شد.

آمار فروش پونی در هیوندای همچنان جزو بهترین‌های تاریخچه هیوندای است. شرکت هیوندای نسل دوم پونی را در سال 1982 ارائه کرد. این خودرو توانست به کانادا و انگلستان برسد و در همان سال حدود 3000 دستگاه در کشور انگلیس فروخته شد. این خودرو نتوانست به بازار آمریکا راه پیدا کند، چراکه در راه کسب مجوز برای استانداردهای آلایندگی آنجا ناموفق بود. تنها چند سال بعد، یعنی در سال 1985 و به مدد حضور خوب در بازار کانادا، موفقیت‌های هیوندای به عدد 1 میلیون در ساخت خودرو رسید.

امداد خودرو هیوندای

شروع موفقیت‌های رسمی و بزرگ‌تر شرکت هیوندای

یک سال بعد یعنی در سال 1986، هیوندای با معرفی مدل «اکسل» توانست به آمریکا هم برود. اکنون دیگر نام هیوندای بر سر زبان‌ها افتاده بود و این کمپانی تنها یک شرکت کوچک به‌ حساب نمی‌آمد. در همان سال اکسل توانست از سوی مجله Fortune در فهرست 10 خودروی برتر به‌لحاظ قیمت در آمریکا قرار بگیرد.

در ادامه تاریخچه هیوندای و در سال 1988 این کمپانی شروع به تولیداتی با فناوری منحصر به خود کرد و شروع این کار با هیوندای «سوناتا» شکل گرفت؛ مدلی که حتی همین امروز نیز بسیار معروف و شناخته‌ شده است. سوناتا چه در ایران و چه در دنیا محبوبیت خود را حفظ کرده است.

شرکت هیوندای در سال 1990 با معرفی مدل موفق «النترا» یا همان «آوانته» به عدد 4 میلیون در رکورد تولیدات خود از آغاز تولید رسید و یک‌سال بعد با ساخت موتور اختصاصی بنزینی 4 سیلندر آلفا و همچنین گیربکس انحصاری خود توانست در این خطوط تولید هم مستقل شود.

امداد خودرو هیوندای

هرچند که قیمت‌های کم خودروهای شرکت هیوندای توانسته بود مشتریان زیادی را جذب کند، اما به‌خاطر کیفیت نه‌چندان خوب و همین‌طور سادگی زیاد در طراحی محصولاتش همواره موردانتقاد قرار می‌گرفت. در سال 1996 اولین کارخانه تولید ماشین‌های هیوندای در کشور هند افتتاح شد.

در سال 1997 روزهای سخت اقتصادی آسیا شروع شد و هیوندای برای جلوگیری از تأثیر این بحران بر شرکت، بخشی از گروه کیاموتورز را خرید و تا سال 1998 سعی کرد با تغییرات جدیدی خود را در سطح یک خودروساز کلاس جهانی معرفی کند. به این ترتیب هیوندای به‌عنوان شرکت مادر برای چند شرکت خوشه‌ای لقب گرفت، اما باز هم این تصمیمات نتوانستند باعث جلوگیری از آسیب‌های اجتناب‌ناپذیر اقتصادی آن دوران شود.

در این مرحله از تاریخچه هیوندای و بنا بر تصمیم دولت کره جنوبی، بخش‌های مختلف هیوندای باید از هم جدا می‌شد؛ به این ترتیب در سال 1999 گروه خودروسازی این کمپانی با نام هیوندای موتور از گروه تولیدی هیوندای جدا شد و به‌طور مستقل شروع به‌ کار کرد و ریاست آن را «چانگ مونک کو» یعنی پسر «چانگ جو یانگ» به عهده گرفت.

چانگ مونک کو در همان اولین سال‌های ریاست با بهبود کنترل و کیفیت خطوط تولید، سرمایه‌گذاری هنگفتی را در بخش تحقیقات، طراحی و توسعه انجام داد. آنها به محصولات فروخته‌شده خود در آمریکا یک ضمانت‌نامه 10 ساله و یا 100 هزار مایل اضافه کردند و با این حرکت، باعث شروع موج چشمگیر و محسوسی از این جنس بین دیگر رقبا شدند.

 

امداد خودرو هیوندای

 

هیوندای پس از سال 2000

گروه هیوندای موتور با خرید گروه کیا موتورز و بعدها هم لونیک، گروه بزرگ‌تر خودروسازی هیوندای را شکل داد. هدف اولیه‌ آنها قرارگرفتن در زمره برترین خودروسازان جهان بود. شروع این حرکات را می‌توان از حامی‌بودن در جام‌جهانی فوتبال سال 2002 و همچنین معرفی نسل چهارم سوناتا دید که خودرویی با چهره‌ای جدید و با استحکام زیاد بود.

در این سال‌ها یکی دیگر از افتخارات هیوندای رقم خورد. در سال 2004 و طبق یک نظرسنجی در آمریکای شمالی، محصولات شرکت هیوندای از نظر کیفیت اولیه در رده دوم قرار گرفت. این حمایت از جام‌جهانی در دوره 2006 آلمان هم ادامه یافت، اما در همان سال 2006 «مونک کو» هدف تحقیقات مالی دولت کره قرار گرفت و در تاریخ 28 آپریل به اختلاسی معادل 106 میلیون دلار متهم شد. درنتیجه این اتهامات «کیم دونگ جین» نایب‌رئیس و مدیرعامل شرکت، ریاست هیوندای را بر عهده گرفت. زیر نظر او هیوندای «توماس بورکل» آلمانی را برای ریاست تیم طراحی به استخدام خود در آورد.

بورکل که از قبل با بی‌ام‌و کار کرده بود، فلسفه طرح‌های بعدی هیوندای را با نام «مجسمه مایع» مطرح کرد که هدفش تأثیر و الهام‌گرفتن از طبیعت بود. در سال 2007 و 2008 هیوندای چهار خودروی خود یعنی مدل‌های i10، i20، i30 و جنسیس را معرفی کرد. این محصولات به هدف بازار اروپا و به‌خصوص جنسیس به قصد رقابت با ماشین‌های با ابعاد و اندازه بزرگ دیگر شرکت‌ها در آمریکا ساخته شد.

در سال 2014 هیوندای با اعلام اینکه قصد دارد با تغییر در طراحی شاسی و بدنه و همچنین طراحی داخلی خود راننده را به رهبر ماشین در بیاورد، طوری‌که تمامی امکانات زیر دست و در خدمت او باشد، نایب‌رئیس سابق شرکت بی‌ام‌و یعنی «آلبرت بیرمن» را استخدام کرد. در اکتبر 2020 نوه «چانگ جو یانگ» مؤسس و بنیان‌گذار هیوندای و پسر «چانگ مونک کو» یعنی «ایسان چانگ» ریاست گروه هیوندای را بر عهده گرفت.

شعبات، گسترش تولیدات، رکوردها و افتخارات هیوندای

با مروری بر تاریخچه هیوندای متوجه می‌شویم که هیوندای دارای 6 شعبه تحقیقات در دنیا است که 3 شعبه از آن در کره و بقیه در آلمان، هند و ژاپن قرار دارد. هیوندای در سال 1990 یک مرکز طراحی در کالیفرنیا ساخت که مسئولیت تمام فعالیت‌های مهندسی این شرکت را در خاک آمریکا بر عهده دارد. این مرکز که نام آن بعدها به مرکز فنی و طراحی هیوندای تغییر یافت، در سال 2005 به ساختمانی بزرگ‌تر در میشیگان منتقل شد. همچنین در سال 2004 محدوده تست و آزمایش خودروهای برند کیا و هیوندای خود را در کالیفرنیا و به زمینی در صحرای موهاوی با مساحت 2800 متر مربع با بودجه‌ای در حدود 50 میلیون دلار ساخت.

امروزه موفقیت‌های هیوندای به‌دلیل سرمایه‌گذاری که در بسیاری از کشورها کرده است و همین‌طور خط مونتاژ و تولیدی که در این کشورها راه‌اندازی کرده، ادامه دارد. این کمپانی توانست در سال 2004 با فروش بیش از 57 میلیارد دلار به‌عنوان دومین شرکت بزرگ کشور کره جنوبی دست یابد.

یک سال بعد یعنی در سال 2005، فروش آنها به بیش از 2 و نیم میلیون دستگاه در دنیا رسید که 11 درصد بیشتر از سال قبل بود. این رقم در سال 2011 به بیش از 4 میلیون رسید؛ بنابراین یکی دیگر از افتخارات هیوندای رقم خورد و این شرکت به‌عنوان چهارمین تولیدکننده خودرو در جهان معرفی شد. امروزه خودروهای تولیدی این شرکت با حدود 5 هزار نمایندگی در 193 کشور جهان ساخته یا به فروش می‌رسد.

در سال 2018 گروه هیوندای نمونه‌ای آزمایشی از نسل بعد نسخه‌های اسپرت را برای کلاس SUV و سدان معرفی کرد که به le Fil Rouge معروف شده است. این طراحی توانست در مراسم جوایز DMI جایزه بهترین طراحی را از آن خود کند. در فوریه سال 2021 اعلام شد که هیوندای و کمپانی Apple در حال مذاکره برای تولید اولین ماشین مستقل اپل هستند که طراحی آن را گروه اپل انجام می‌دهد و ساخت آن در کارخانه‌های هیوندای و در سال 2024 شکل خواهد گرفت؛ اما چند وقت بعد شرکت هیوندای اعلام کرد که مذاکره با اپل متوقف شده است.

امداد خودرو هیوندای

پرفروش‌ترین مدل هیوندای بر اساس داده‌هایی که تا سال 2019 وجود دارد، هیوندای الانترا (همان آوانته) است که توانست رکورد فروش 471 هزار دستگاه برسد. بیشتر این فروش‌ها در تمام دنیا به‌خصوص در خطوط تولید هیوندای در آمریکا و چین شکل گرفته است. «اکسنت ـ ورنا» مدل موفق دیگری است که علی‌رغم فروش خوبش در خارج از کره، چند سال بعد به خاطر کمبود تقاضا در خود کره جنوبی تولیدش متوقف شد.

 

تولیدات هیبریدی، الکتریکی و هیدروژنی هیوندای

اولین محصول هیبریدی هیوندای بر روی مدل سوناتا شکل گرفت و در سال 1995 در نمایشگاه سئول با نام FGV-1 معرفی و رونمایی شد. نسل‌های بعدی اولیه نیز بر روی النترا و اکسنت شکل گرفت و تمامی آنها از تکنولوژی سوخت‌ موازی استفاده می‌کردند؛ یعنی استفاده هم زمان و چرخشی از موتور بنزینی و الکتریکی.

شرکت هیوندای به‌طور رسمی از سال 2008 ساخت خودروهای برقی را آغاز کرد و هیوندای سوناتا هیبریدی جدید در نمایشگاهی در لوس‌آنجلس معرفی شد و نسل بعدی آن 3 سال بعد رونمایی و در فوریه همان سال به فروش رسید. هیوندای در ماشین‌های هیبرید خود به‌جای استفاده از «یون لیتیوم» از مجموعه‌ای به اسم «هیبرید بلو درایو» استفاده می‌کند که شامل باتری‌های لیتیوم پلیمر است.

آوانته LPI جدید برقی نیز در کره در سال 2009 ساخته شد. این اولین ماشین هیبریدی بود که با یک موتور احتراق داخلی با سوخت مایع LPG کار می‌کرد و ترکیب این موتور با باتری‌های پلیمر برای اولین‌بار در ساخت یک ماشین شکل گرفت. در همان سال مدل کوچک و جمع و جور BlueOn رونمایی شد که بر اساس پلتفرم i10 ساخته شده بود.

این هاچ‌بک برقی مجهز به موتوری 16?5 کیلووات بود که می‌توانست در مدت 6 ساعت و با تنها پریز 220 ولتی شارژ شود. این عدد تا 80 درصد شارژ و با برق 380 ولت و 3 فاز فقط 25 دقیقه بود. این ماشین قادر بود با شتاب اولیه 13 ثانیه‌ای به ماکزیمم سرعت 130 کیلومتر بر ساعت برسد.

تا ماه مارس 2014 فروش کل خودروهای هیبریدی کیا و هیوندای روی هم به 200 هزار دستگاه رسید. در سال 2016 هیوندای یک مدل 5 در با نام لونیک 5 معرفی کرد. این نام که ابتکار خود شرکت و مختص خودروهای هیبریدی ابداع شده بود، ترکیبی انحصاری از دو کلمه «یون» و «یونیک» است. این اولین خودروی تمام برقی در دنیا بود که حتی برای شروع کارکردن موتور نیز به احتراق داخلی استاندارد نیاز نداشت.

هیوندای 3 نسخه از این مدل را معرفی کرد که به‌لحاظ ساختاری با هم متفاوت بود. هر سه خودرو در نمایشگاه‌های ماشین در کره و آمریکا به نمایش گذاشته شد. بعد از موفقیت لونیک، این شرکت در آگوست سال 2020 گروه تخصصی ساخت ماشین‌های برقی خود با همین نام را راه‌اندازی کرد و زیر مجموعه‌اش قرار داد.

بعد از این تصمیم، شرکت هیوندای اعلام کرد که اولین ماشین‌های برقی آنها با فناوری پیشرفته شارژ سریع در قالب 3 مدل مختلف به بازار خواهد رسید: اولین آنها که یک کراس‌اوور است با نام تجاری لونیک 5 در سال 2021، دومین آنها که یک سدان خواهد بود با نام لونیک 6 در سال 2022 و سومین‌ مورد با نام لونیک 7 در کلاس SUV و با ابعادی بزرگ در سال 2024 وارد معاملات خودرو در دنیا خواهد شد.

در دسامبر سال 2020 شرکت هیوندای از جزئیات فناوری E-GMP شرکت خود رونمایی کرد که قلب و پایه طراحی فنی ماشین‌های برقی‌شان را شکل می‌دهد. این تکنولوژی دارای یک مجموعه باتری زیر کابین به‌همراه پکیج موتور، گیربکس و سیستم انتقال انرژی برقی است که همه آنها را مهندسان هیوندای طراحی و ساخته‌اند. این شرکت اعلام کرده است این فناوری باعث می‌شود که راندمان و سرعت موتور برخلاف سایز کوچک آن، تا 70 درصد در مقایسه با نمونه‌های مشابه بازار بیشتر شود.

در ماه مارس 2018 این شرکت از یک خودروی SUV هیدروژنی با نام تجاری Nexo رونمایی کرد و فروش آن را به‌عنوان جدیدترین و پیشرفته‌ترین SUV خود با ضمانت‌نامه 10 ساله شروع کرد. این خودرو تا سال 2020 توانست به فروش 10 هزار دستگاه در دنیا برسد. در همان سال هیوندای نسخه هیدروژنی کامیون مدل Xcient را معرفی کرد که اولین کامیون با سوخت هیدروژن در جهان است. بعد از این معرفی بلافاصله با گروه سوئیسی قرارداد همکاری امضا کرد تا 50 دستگاه از این مدل کامیون را در سال 2020 تحویل دهد.

بعد از این موفقیت این گروه خودروسازی موفق به معرفی اولین نسخه هیدروژنی اتوبوس مدل Elec با ظرفیت 44 نفر شد که حاوی 24 صندلی و 20 جایگاه برای ایستادن بود. این محصول مجهز به 5 تانک هیدروژنی است و با هر بار پرشدن، می‌تواند 430 کیلومتر براند و در عرض 15 دقیقه هم پر خواهد شد که خود برگ موفقیت دیگری در تاریخچه شرکت هیوندای است.

خودروی لونیک 5 بر همین اساس ساخته شد. گروه سازنده اعلام کرده است که باتری آن با شارژر 350 ولتی فقط در 18 دقیقه تا 80 درصد شارژ می‌شود و با 5 دقیقه از شارژ آن می‌توان 100 کیلومتر مسافت طی کرد.

 

سخن آخر و جمع‌بندی تاریخچه هیوندای

خب، بد نیست کمی از تاریخچه هیوندای در ایران بدانیم. هیوندای در ایران ابتدا با گروه کرمان موتور به هم‌وطنان ارائه شد. بعد از واردات، معرفی و مونتاژ دو مدل ورنا و النترا، گروه آسان موتور ادامه این همکاری را به عهده گرفت. بر اساس این همکاری ابتدا چند مدل از جمله آزرا، سوناتا، توسان، سانتافه به ایران وارد شد و بعد از فروش و محبوبیت آنها نسخه‌های جدید i20 و i30 هم به محصولات قبلی اضافه شد.

این شرکت توانست در سال 2008 به مقام هشتم بزرگ‌ترین تولیدکننده خودرو برسد و هم‌اکنون در رده سوم قرار دارد. بهترین رکورد تولید و ساخت این کمپانی به سال 2016 برمی‌گردد که حدود 4 میلیون و 858 هزار دستگاه در سال بوده است.

مثالی که برای این غول خودروسازی کره‌ای زده می‌شود، این است که امروزه در برخی کشورهای اروپایی از هر 10 خودرو SUV یکی ساخت هیوندای است. این شرکت توانسته در هر کلاس ماشین یک مدل موفق در تمام این سال‌ها معرفی کند. هیوندای توانسته است با پایبندی به نام‌های قدیمی خود و درعین‌حال با تغییرات چهره و فناوری جدید مدل‌های مشهور و شناخته‌شده‌، همچنان محبوبیت خود را در دنیا حفظ کند.

افتخارات هیوندای در حال حاضر با حضور در کشورهای اشاره‌شده و همچنین کشورهای دیگری مثل مکزیک، برزیل، فیلیپین، اندونزی، مصر، آفریقای جنوبی، لیبی، استرالیا و نیوزلند ادامه دارد. شرکت هیوندای به‌عنوان یکی از گسترده‌ترین خودروسازهای دنیا با توانایی بسیار زیادی در خدمات‌پس‌از‌فروش شناخته می‌شود.

ممنون که تا انتهای این مظلب با ما همراه بودید.امداد خودرو هیوندای عاملیت مجاز 1190 آماده امداد رسانی در ساعات شبانه روز است.